Středomořský chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 205 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 5 g Droždí sušené
  • 150 g Mouka žitná bílá
  • 100 g Rajčata
  • 10 g Sůl
  • 60 g Kapary
  • 100 g Olivy zelené
  • 550 g Mouka chlebová
  • 20 ml Olej olivový
  • 5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 546 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 87.8 mg
  • Vláknina 3415 mg
  • Vitamín A 3415 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nalijeme vodu, přidáme kapary, sůl, vypeckované olivy, chlebovou a žitnou mouku. Promícháme, přisypeme sušené droždí a přendáme do nádoby domácí pekárny. Nastavíme program na celozrnný chléb a necháme péct. Zatím nakrájíme rajčata na plátky a půl hodiny před koncem programu potřeme chléb olivovým olejem, poklademe kolečky rajčat a necháme dopéct.

Komentáře k receptu