Smažená zelenina se sýrem tofu
Suroviny
- 250 g Brokolice
- 60 g Cibule
- 350 g Sýr sójový - Tofu
- 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 250 g Zelí čínské
- 20 g Koriandr čerstvý
- 1.33 ml Olej olivový
- 15 ml Omáčka rybí
- 15 ml Limetková šťáva
- 60 ml Kari pasta zelená
- 250 ml Kokosové mléko
- 1 ks Okurka salátová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 17 g
- Sodík 681 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 710.6 mg
- Vláknina 13375 mg
- Vitamín A 13375 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a pokrájíme na osminky. Zelí nakrájíme na nudličky, brokolici rozdělíme na menší růžičky, okurku pokrájíme na plátky. Tofu nakrájíme na kostičky o velikosti 2x2 cm. Koriandr nasekáme.
-
2
Olej rozpálíme,přidáme cibuli a smažíme 2 minuty. Přidáme karí pastu a smažíme další 1 minutu. vlijeme kokosové mléko a rybí omáčku, přisypeme brokolici a kukuřici. Přiklopené uvedeme k varu, přidáme zelí a tofu. Vaříme 2 minuty, zalijeme limetkovou šťávou. Rozdělíme na misky, posypeme plátky okurky a koriandrem.