Plněná kapusta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1411 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 109 mg
- Draslík 784.3 mg
- Vláknina 5780 mg
- Vitamín A 5780 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 122.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí a vepřové maso omyjeme a jemně umeleme. Přidáme rozmíchaná vejce, sůl, pepř, třený česnek, strouhanku, část cibule najemno nakrájené a vše dobře promícháme. Směs rozdělíme na 10 dílů.
-
2
Kapustu očistíme, opláchneme, košťály vykrojíme a hlávky krátce spaříme. Kapustu ochladíme vodou, rozebereme na listy a jejich silnější části rozklepeme paličkou.
-
3
Do spařených listů balíme připravené díly masové směsi. Závitky vložíme do základu připraveného ze zbylé nakrájené cibule osmažené na části tuku do zlatova a zastříknuté trochou vody. Vše asi půl hodiny zvolna dusíme.
-
4
Závitky vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, zalijeme vodou, rozšleháme a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
-
5
Nakonec šťávu procedíme na podušenou kapustu, přidáme částečně roztavenou slaninu nakrájenou na malé kostičky a ještě krátce podusíme a podle potřeby přisolíme.