Květák s hříbkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Květák
  • 200 g Houby nakládané
  • 60 ml Olej slunečnicový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4.2 l Voda pitná
  • 2 dl Víno červené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 770 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 949 mg
  • Vláknina 14852.5 mg
  • Vitamín A 14852.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 101.7 mg
  • Vitamín E 12.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý květák namočíme do 2 l studené, lžičkou soli osolené vody. Necháme ho namáčet 30 minut. Potom scedíme, opět opláchneme pod tekoucí vodou a vložíme do hrnce s 2 l vroucí vody. Povaříme doměkka, zase scedíme, necháme okapat a rozdělíme na růžičky.

  • 2

    V jiném kastrůlku rozpálíme olej, osmahneme na něm na tenké kolečka nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, zalijeme 2 dl vody.

  • 3

    Dochutíme solí, pepřem, vložíme jemně nastrouhaný česnek, drobně nakrájené houby. Vše zalijeme červeným vínem a povaříme 10 minut. Těsně před dokončením vaření do omáčky vložíme kostku másla. Zamícháme a stáhneme ze sporáku.

  • 4

    Teplý květák rozdělíme podle porci na jednotlivé talíře. Každou porci polijeme připravenou omáčkou a jídlo podáváme.

Komentáře k receptu