Telecí řízky s grilovanou zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 162 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 16 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0.8 mg
- Draslík 290.3 mg
- Vláknina 7570.2 mg
- Vitamín A 7570.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Citronovou kůru nastrouháme na jemném struhadle, dužinu vymačkáme. Lilek pokrájíme na plátky, stejně jako rajčata, petrželku a mátu posekáme na jemno.
-
2
2 lžíce oleje smícháme se 2 lžícemi citronové šťávy a ve směsi namočíme maso. Zbytkem oleje pokapeme zeleninu. Grilovací pánev rozpálíme a ogrilujeme na ní maso po dobu 4 minut z každé strany, poté zeleninu po 2 minutách. Osolíme a opepříme. Maso servírujeme s plátky zeleniny, posypané citronovou kůrou, mátou a petrželkou.