Telecí řízky s grilovanou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Rajčata
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Máta
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Lilek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Telecí kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 162 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0.8 mg
  • Draslík 290.3 mg
  • Vláknina 7570.2 mg
  • Vitamín A 7570.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citronovou kůru nastrouháme na jemném struhadle, dužinu vymačkáme. Lilek pokrájíme na plátky, stejně jako rajčata, petrželku a mátu posekáme na jemno.

  • 2

    2 lžíce oleje smícháme se 2 lžícemi citronové šťávy a ve směsi namočíme maso. Zbytkem oleje pokapeme zeleninu. Grilovací pánev rozpálíme a ogrilujeme na ní maso po dobu 4 minut z každé strany, poté zeleninu po 2 minutách. Osolíme a opepříme. Maso servírujeme s plátky zeleniny, posypané citronovou kůrou, mátou a petrželkou.

Komentáře k receptu