Telecí řízky se salátem z fazolí
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 400 g Rajčata
- 10 g Pažitka
- 20 g Bazalka
- 125 g Rukola
- 400 g Fazole červené sterilované
- 90 ml Olej olivový
- 125 ml Vývar zeleninový
- 60 ml Citronová šťáva
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 4 plátek Telecí kýta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 37 g
- Sodík 477 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 19.3 mg
- Draslík 705.6 mg
- Vláknina 16493.5 mg
- Vitamín A 16493.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pažitku opláchneme a nasekáme na jemno. Česnek oloupeme, pokrájíme na malé kousky, rukolu a bazalku opláchneme, natrháme na kusy, rajčata nakrájíme na kostičky. 60 ml oleje smícháme s citronovou šťávou, česnekem a pažitkou. Rajčata smícháme s fazolemi, rukolou a bazalkou. Zalijeme dresinkem, osolíme a opepříme, maso poprášíme moukou.
-
2
Zbytek oleje rozpálíme, osmažíme na něm po dobu 4 minut maso, poté z pánve vyjmeme. Do pánve přilijeme vývar, přidáme máslo, necháme 2 minuty povařit. Maso servírujeme s fazolovým salátem, přelité máslovou omáčkou.