Medailonky z jehněčího masa, plněné rajčaty a rukolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 36 g
- Sodík 180 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 150 mg
- Draslík 1304.6 mg
- Vláknina 12742.2 mg
- Vitamín A 12742.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1787.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme a i se slupkou rozčtvrtíme, naskládáme na plech, pokapeme 1 lžící oleje, osolíme a opepříme. Z masa vytvoříme medailonky, které nařízneme tak, aby nám vznikla kapsa, kterou naplníme rajčaty, česnekem a kousky rukoly.
-
2
Brambory dáme péct na 20 minut při 250°C. Maso osmažíme na zbylém oleji po dobu 3 minut z každé strany. Usmažené medailonky servírujeme s pečenými bramborami a zbytkem rukoly.