Steaky ze svíčkové s rajčaty a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 9 g
- Sodík 378 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 63 mg
- Draslík 1609.9 mg
- Vláknina 13883 mg
- Vitamín A 13883 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kusy a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Cibuli a česnek zbavíme slupek, pokrájíme na drobné kousky, rajčata omyjeme, pokrájíme na drobné kostičky.
-
2
Brambory uvaříme do měkka, poté slijeme. Rozšťoucháme je na kaši, přidáme mléko, máslo, dochutíme solí a pepřem. Polovinu oleje rozpálíme na pánvi, přidáme cibuli a česnek, smažíme 3 minuty, vmícháme rajčata, olivy a cukr, smažíme na mírném plameni 4 minuty. Dochutíme solí, pepřem a oreganem. Zbytek oleje rozpálíme v druhé pánvi, osmažíme na něm steaky po dobu cca 4 minut z každé strany. Maso servírujeme přelité rajčatovou omáčkou se šťouchanými bramborami.