Steaky ze svíčkové s rajčaty a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 60 g Cibule
  • 600 g Hovězí svíčková
  • 380 g Rajčata
  • 60 g Olivy černé
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 špetka Oregano sušené
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 63 mg
  • Draslík 1609.9 mg
  • Vláknina 13883 mg
  • Vitamín A 13883 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kusy a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Cibuli a česnek zbavíme slupek, pokrájíme na drobné kousky, rajčata omyjeme, pokrájíme na drobné kostičky.

  • 2

    Brambory uvaříme do měkka, poté slijeme. Rozšťoucháme je na kaši, přidáme mléko, máslo, dochutíme solí a pepřem. Polovinu oleje rozpálíme na pánvi, přidáme cibuli a česnek, smažíme 3 minuty, vmícháme rajčata, olivy a cukr, smažíme na mírném plameni 4 minuty. Dochutíme solí, pepřem a oreganem. Zbytek oleje rozpálíme v druhé pánvi, osmažíme na něm steaky po dobu cca 4 minut z každé strany. Maso servírujeme přelité rajčatovou omáčkou se šťouchanými bramborami.

Komentáře k receptu