Polévka bramborový protlak
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 104 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 7 g
- Sodík 284 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 13.4 mg
- Draslík 198.2 mg
- Vláknina 2384 mg
- Vitamín A 2384 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a pečlivě propláchneme. Rozkrájíme je, zalijeme vroucí vodou, mírně osolíme, uvaříme doměkka a scedíme. Odvar z brambor použijeme k přípravě polévky.
-
2
Scezené brambory prolisujeme a rozšleháme s vařícím mlékem na jemnou kaši, kterou za stálého šlehání zředíme vařícím odvarem z brambor.
-
3
Polévku ještě krátce povaříme a zjemníme máslem.
-
4
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.