Omeleta chudých

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Brambory
  • 70 ml Olej slunečnicový
  • 0.5 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 251.8 mg
  • Vláknina 2339.8 mg
  • Vitamín A 2339.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 7.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné brambory omyjeme, nakrájíme na hranolky a osušíme. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, vložíme hranolky, smažíme je 3 minuty, přidáme na tenké pásky pokrájenou cibuli, smažíme do křupava. Nakonec vlijeme do pánve rozkvedlaná vejce, posypeme pepřem, zbylou solí, zamícháme a vložíme do horké trouby, zapékáme 10 minut.

  • 2

    Upečenou ometu přehneme, dáme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu