Krůtí řízky se šalvějovou strouhankou
Suroviny
- 800 g Krůtí prsa
- 30 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 120 g Strouhanka
- 15 g Šalvěj čerstvá
- 800 g Brambory sladké (Batáty)
- 90 ml Mléko polotučné
- 30 ml Olej olivový
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 721 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 33 g
- Sodík 481 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 263.9 mg
- Draslík 1186.2 mg
- Vláknina 11006 mg
- Vitamín A 11006 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalvěj omyjeme a nasekáme na jemno, smícháme se strouhankou. Maso naklepeme, osolíme a opepříme, obalíme v mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Batáty oloupeme a pokrájíme na menší kusy, poté je uvaříme v osolené vodě, slijeme. rozštoucháme, přidáme máslo, mléko a muškátový oříšek, dochutíme solí a pepřem. Obalené maso osmažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Servírujeme s kaší z batátů.