Krůtí řízky se šalvějovou strouhankou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Krůtí prsa
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Strouhanka
  • 15 g Šalvěj čerstvá
  • 800 g Brambory sladké (Batáty)
  • 90 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Olej olivový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 721 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 481 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 263.9 mg
  • Draslík 1186.2 mg
  • Vláknina 11006 mg
  • Vitamín A 11006 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalvěj omyjeme a nasekáme na jemno, smícháme se strouhankou. Maso naklepeme, osolíme a opepříme, obalíme v mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Batáty oloupeme a pokrájíme na menší kusy, poté je uvaříme v osolené vodě, slijeme. rozštoucháme, přidáme máslo, mléko a muškátový oříšek, dochutíme solí a pepřem. Obalené maso osmažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Servírujeme s kaší z batátů.

Komentáře k receptu