Hořčičné risotto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 22 g
- Sodík 432 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 27.8 mg
- Draslík 279.2 mg
- Vláknina 3207.2 mg
- Vitamín A 3207.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži carnaroli dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou. Necháme ji okapat. Očištěnou šalotku pokrájíme na drobno.
-
2
V pánvi rozehřejeme 50 g másla. Přidáme šalotku a zpěníme ji. Když cibule začne sklovatět, přisypeme rýži. Za stálého míchání rýži restujeme, necháme zesklovatět, až bude průhledná, přilijeme bílé víno a za stálého míchání povaříme. Přidáme hořčičné semínko Pomery Pomery, hrnec zakryjeme poklicí a při mírné teplotě rýži dusíme 15 minut. Poté budeme přilévat tolik telecího vývaru, kolik rýže vstřebá. Přidáme sůl a pepř. Vývar budeme přilévat postupně a za stálého míchání vždy, jakmile bude rýže suchá. Rýži vaříme 20 - 25 minut, celou dobu rýži promícháváme. Na zjemnění přimícháme nastrouhaný Parmezán a 20 g másla. Rýže by měla být uvařená na skus, ale musí mít krémovitou konzistenci.