Hořčičné risotto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rýže carnaroli
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Hořčičné semínko
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Šalotka
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 2 dl Víno bílé
  • 5 dl Vývar telecí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 432 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 27.8 mg
  • Draslík 279.2 mg
  • Vláknina 3207.2 mg
  • Vitamín A 3207.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži carnaroli dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou. Necháme ji okapat. Očištěnou šalotku pokrájíme na drobno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme 50 g másla. Přidáme šalotku a zpěníme ji. Když cibule začne sklovatět, přisypeme rýži. Za stálého míchání rýži restujeme, necháme zesklovatět, až bude průhledná, přilijeme bílé víno a za stálého míchání povaříme. Přidáme hořčičné semínko Pomery Pomery, hrnec zakryjeme poklicí a při mírné teplotě rýži dusíme 15 minut. Poté budeme přilévat tolik telecího vývaru, kolik rýže vstřebá. Přidáme sůl a pepř. Vývar budeme přilévat postupně a za stálého míchání vždy, jakmile bude rýže suchá. Rýži vaříme 20 - 25 minut, celou dobu rýži promícháváme. Na zjemnění přimícháme nastrouhaný Parmezán a 20 g másla. Rýže by měla být uvařená na skus, ale musí mít krémovitou konzistenci.

Komentáře k receptu