Smažený ananas v těstíčku z mléka a portského vína

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Cukr moučkový
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Ananas
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Sůl
  • 4 cl Víno portské
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 0.2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 194.2 mg
  • Draslík 372.1 mg
  • Vláknina 2014.5 mg
  • Vitamín A 2014.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odkrojíme horní a dolní část ananasu. Okrájíme ananas až na dužinu a pokrájíme na plátky. Dřevnatý střed vykrojíme a vyhodíme.

  • 2

    Vložíme do mísy mouku, přidáme cukr, vlijeme žloutky a přisypeme špetku soli. Střídavě přiléváme mléko a víno a rozmícháme středně husté těstíčko. Necháme 20 minut odpočívat.

  • 3

    Ušleháme tuhý sníh z bílků a zamícháme ho do těstíčka.

  • 4

    V pánvi nebo ve fritovacím hrnci zahřejeme tuk na 180 °C. Obalíme pokrájené plátky ananasu v těstíčku a v tuku je smažíme z obou stran dozlatova.

  • 5

    Děrovanou sběračkou a necháme na papírové utěrce okapat.

  • 6

    V hlubokém talíři si smícháme moučkový cukr se skořicí a osmažený ananas ve směsi před podáváním obalíme.

Komentáře k receptu