Šlehaná pěna s sherry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 5 g
- Sodík 48 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 246.4 mg
- Draslík 36.2 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si kovovou nerezovou misku. Vlijeme do ní žloutky, celé vejce a cukr a ušleháme krém, ovšem nesmí zpěnit.
-
2
Přilijeme do mísy sherry.
-
3
Do hrnce vlijeme vodu, zahřejeme a na ní posadíme mísu. V horké vodní lázni šleháme krém do pěny, dokud dvojnásobně nenabude.
-
4
Pak misku vyndáme a buď krém ihned podáváme, nebo ho vložíme do ledové vodní lázně a šleháme, dokud nevychladne. Pěnu vložíme do misek a podáváme.