Grilovaný tuňák s pomerančovým dresinkem a salátem
Suroviny
- 100 g Olivy černé
- 300 g Salát hlávkový
- 10 g Kerblík
- 10 g Kopr čerstvý
- 60 g Kapary
- 600 g Tuňák obecný
- 90 ml Olej olivový
- 30 ml Balsamico ocet
- 500 ml Voda pitná
- 2 ks Pomeranče
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 4 ks Ředkvička
- 4 ks Rajčata Cherry
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 33 g
- Sodík 365 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 57 mg
- Draslík 1058.1 mg
- Vláknina 12869.8 mg
- Vitamín A 12869.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kůru z pomerančů nastrouháme na delší nudličky. Dužinu vymačkáme. Fenykl, celer a ředkvičky pokrájíme na plátky. Rajčata rozčtvrtíme. Salát opláchneme a necháme okapat. Kerblík a kopr opláchneme a nasekáme na menší kusy.
-
2
Pomerančovou kůru přelijeme vroucí vodou a necháme 2 minuty máčet, poté vyjmeme a necháme okapat. V salátové míse smícháme hlávkový salát, fenykl, ředkvičky, celer, rajčata, kerblík, kopr a olivy. Dochutíme octem a polovinou oleje. Pomerančovou šťávu osolíme a opepříme, všleháme zbytek oleje a kapary. Tuňáka ogrilujeme 5 minut z každé strany, poté servírujeme se salátem, přelité pomerančovým dresinkem.