Grilovaný tuňák s pomerančovým dresinkem a salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Olivy černé
  • 300 g Salát hlávkový
  • 10 g Kerblík
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 60 g Kapary
  • 600 g Tuňák obecný
  • 90 ml Olej olivový
  • 30 ml Balsamico ocet
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 4 ks Ředkvička
  • 4 ks Rajčata Cherry
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 365 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 1058.1 mg
  • Vláknina 12869.8 mg
  • Vitamín A 12869.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kůru z pomerančů nastrouháme na delší nudličky. Dužinu vymačkáme. Fenykl, celer a ředkvičky pokrájíme na plátky. Rajčata rozčtvrtíme. Salát opláchneme a necháme okapat. Kerblík a kopr opláchneme a nasekáme na menší kusy.

  • 2

    Pomerančovou kůru přelijeme vroucí vodou a necháme 2 minuty máčet, poté vyjmeme a necháme okapat. V salátové míse smícháme hlávkový salát, fenykl, ředkvičky, celer, rajčata, kerblík, kopr a olivy. Dochutíme octem a polovinou oleje. Pomerančovou šťávu osolíme a opepříme, všleháme zbytek oleje a kapary. Tuňáka ogrilujeme 5 minut z každé strany, poté servírujeme se salátem, přelité pomerančovým dresinkem.

Komentáře k receptu