Pilaf s hrozinkami a játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1111 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 181 g
- Sodík 940 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 440.3 mg
- Draslík 592.2 mg
- Vláknina 7285.2 mg
- Vitamín A 7285.2 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.2 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra omyjeme a pokrájíme na menší kusy. Cibulku opláchneme a pokrájíme na kolečka. Petrželku a mátu opláchneme a nasekáme najemno.
-
2
Olej rozpálíme a osmažíme na něm po dobu 5 minut játra. Přisypeme cibulku a smažíme další 2 minuty. Přimícháme rýži a vývar a přiklopené vaříme 15 minut. Poté vmícháme piniové oříšky, hrozinky, petrželku a mátu. Osolíme a opepříme.