Rizoto s vůní šampaňského
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 734 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1303 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 98 g
- Cholesterol 36.7 mg
- Draslík 384.8 mg
- Vláknina 9664.8 mg
- Vitamín A 9664.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 581.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno. Koriandr opláchneme a nakrájíme na drobnější kusy.
-
2
2/3 másla rozpálíme v pánvi, přidáme cibuli a smažíme 3 minuty. Poté vmícháme rýži a restujeme 2 minuty. Zalijeme šampaňským a vaříme zprudka 3 minuty. Zalijeme 125 ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. Osolíme, opepříme, vmícháme zbytek másla, parmezán a koriandr a ihned servírujeme.