Rizoto s vůní šampaňského

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cibule
  • 400 g Rýže loupaná
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 90 g Sýr Parmezán
  • 180 ml Víno šumivé (sekt)
  • 750 ml Vývar zeleninový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 734 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1303 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 98 g
  • Cholesterol 36.7 mg
  • Draslík 384.8 mg
  • Vláknina 9664.8 mg
  • Vitamín A 9664.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 581.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno. Koriandr opláchneme a nakrájíme na drobnější kusy.

  • 2

    2/3 másla rozpálíme v pánvi, přidáme cibuli a smažíme 3 minuty. Poté vmícháme rýži a restujeme 2 minuty. Zalijeme šampaňským a vaříme zprudka 3 minuty. Zalijeme 125 ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. Osolíme, opepříme, vmícháme zbytek másla, parmezán a koriandr a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu