Rajčata plněná hlemýždím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1136 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 508.1 mg
- Vláknina 6657.5 mg
- Vitamín A 6657.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlemýždí maso vyklopíme do misky i s nálevem, přisypeme prolisovaný česnek, posekanou petrželku, osolíme, opepříme podle chuti, přidáme vejce, strouhanku a důkladně promícháme. Rajčata v jedné třetině seřízneme, lžičkou vydlabeme, naplníme hlemýždí směsí a přiklopíme seříznutým dílem. Pekáček vymažeme olejem, vyskládáme do něj plněná rajčata, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny.
-
2
Rajčata upravíme na talířky a podáváme jako teplý předkrm.