Rajčata plněná hlemýždím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Rajčata
  • 40 g Petržel kudrnka
  • 180 g Strouhanka
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 500 g Hlemýždi v nálevu
  • 5.6 g Olej olivový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1136 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 508.1 mg
  • Vláknina 6657.5 mg
  • Vitamín A 6657.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlemýždí maso vyklopíme do misky i s nálevem, přisypeme prolisovaný česnek, posekanou petrželku, osolíme, opepříme podle chuti, přidáme vejce, strouhanku a důkladně promícháme. Rajčata v jedné třetině seřízneme, lžičkou vydlabeme, naplníme hlemýždí směsí a přiklopíme seříznutým dílem. Pekáček vymažeme olejem, vyskládáme do něj plněná rajčata, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny.

  • 2

    Rajčata upravíme na talířky a podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře k receptu