Hříbkový nákyp z kuskusu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Kuskus
  • 60 g Hříbky čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Máslo bylinkové
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 412 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 12.9 mg
  • Draslík 217.6 mg
  • Vláknina 4157.3 mg
  • Vitamín A 4157.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuskus vložíme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem a povaříme asi 10 minut. Očištěné a omyté hříbky pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli a petrželku drobně pokrájíme, bílky vyšleháme na tuhý sníh, omytou malou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a papričku posekáme nadrobno.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olivový olej s máslem, čerstvé hříbky orestujeme do zlatova. Ochutíme je solí, pepřem, přimícháme papričku a vše dáme do kuskusu. Přidáme žloutky, petrželku, do směsi zapracujeme sníh z bílků.

  • 3

    Kulaté zapékací formičky vytřeme máslem a naplnímeje téměř po okraj. Vložíme je na plech a dáme do předehřáté trouby zapéct. Pečeme 8 - 10 minut při 170°C - 180°C.

  • 4

    Misky s kuskusovým nákypem vyklopíme na talíře a podáváme samostatně nebo jako přílohu.

Komentáře k receptu