Hříbkový nákyp z kuskusu
Suroviny
- 80 g Kuskus
- 60 g Hříbky čerstvé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 2 dl Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1.5 polévková lžíce Máslo bylinkové
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 16 g
- Sodík 412 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 12.9 mg
- Draslík 217.6 mg
- Vláknina 4157.3 mg
- Vitamín A 4157.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuskus vložíme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem a povaříme asi 10 minut. Očištěné a omyté hříbky pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli a petrželku drobně pokrájíme, bílky vyšleháme na tuhý sníh, omytou malou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a papričku posekáme nadrobno.
-
2
V pánvi rozpálíme olivový olej s máslem, čerstvé hříbky orestujeme do zlatova. Ochutíme je solí, pepřem, přimícháme papričku a vše dáme do kuskusu. Přidáme žloutky, petrželku, do směsi zapracujeme sníh z bílků.
-
3
Kulaté zapékací formičky vytřeme máslem a naplnímeje téměř po okraj. Vložíme je na plech a dáme do předehřáté trouby zapéct. Pečeme 8 - 10 minut při 170°C - 180°C.
-
4
Misky s kuskusovým nákypem vyklopíme na talíře a podáváme samostatně nebo jako přílohu.