Sorbet vytvořený z kiwi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 1 g
- Sodík 22 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 370.1 mg
- Vláknina 7050 mg
- Vitamín A 7050 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 98.2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnku vlijeme vodu a přidáme cukr, svaříme na sirup.
-
2
Oloupeme kiwi, dužninu rozmixujeme v mixéru. Prolisujeme mixovanou směs přes síto, aby v ní nezůstala semínka.
-
3
Uvařený cukerný sirup promícháme s rozmixovaným pyré, přidáme šťávu vymačkanou z limetky, nastrouhanou kůru z limetky a víno. Promícháme, ušleháme sníh z bílků a vmícháme ho do vzniklé hmoty. Potom hmotu vložíme do zmrzlinového strojku a mrazíme, občas promícháme.
-
4
Před podáváním necháme sorbet mírně rozmrazit. Lžícemi z něj tvoříme noky a servírujeme.