Mražený krém s čokoládou a zázvorem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 27 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 70.8 mg
- Draslík 161.9 mg
- Vláknina 2220 mg
- Vitamín A 2220 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ušleháme smetanu do tuha.
-
2
Z bílků a moučkového cukru ušleháme tuhý sníh. Vmícháme sníh do ušlehané smetany a vytvoříme hmotu, do níž přidáme ještě zakysanou smetanu.
-
3
Do hrnku vlijeme vodu a do ní vložíme kovovou nerezovou misku. Do ní dáme rozpustit čokoládovou polevu. Necháme polevu vychladnout a potom společně s kakaem a mletým zázvorem vmícháme do základní krémové hmoty.
-
4
Do čtyř nákypových formiček vložíme papír a naplníme je hmotou, aby sahala asi 2 centimetry nad okraj. Necháme 3 hodiny mrazit. Pak vyjmeme mražený krém z formiček, odstraníme papír a zdobíme nastrouhanou čokoládou.