Krém mražený s kandovaným ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cukr moučkový
  • 50 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 50 g Pistácie
  • 20 g Kandované ovoce
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 cl Likér pomerančový
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 53 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 70.4 mg
  • Draslík 168.3 mg
  • Vláknina 3260 mg
  • Vitamín A 3260 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ušleháme smetanu do tuha.

  • 2

    Z bílků a moučkového cukru ušleháme tuhý sníh. Vmícháme sníh do ušlehané smetany a vytvoříme hmotu, do níž přidáme ještě zakysanou smetanu.

  • 3

    Kandovanou pomerančovou kůru nakrájíme na kostičky a zalijeme pomerančovým likérem. Necháme 15 minut marinovat. Nasekáme pistácie a smícháme s kostičkami kandované pomerančové kůry. Vmícháme do základní krémové hmoty.

  • 4

    Do čtyř nákypových formiček vložíme papír a naplníme je hmotou, aby sahala asi 2 centimetry nad okraj. Necháme 3 hodiny mrazit. Pak vyjmeme mražený krém z formiček, odstraníme papír a zdobíme kandovaným ovocem.

Komentáře k receptu