Krém mražený s kandovaným ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 27 g
- Sodík 53 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 70.4 mg
- Draslík 168.3 mg
- Vláknina 3260 mg
- Vitamín A 3260 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ušleháme smetanu do tuha.
-
2
Z bílků a moučkového cukru ušleháme tuhý sníh. Vmícháme sníh do ušlehané smetany a vytvoříme hmotu, do níž přidáme ještě zakysanou smetanu.
-
3
Kandovanou pomerančovou kůru nakrájíme na kostičky a zalijeme pomerančovým likérem. Necháme 15 minut marinovat. Nasekáme pistácie a smícháme s kostičkami kandované pomerančové kůry. Vmícháme do základní krémové hmoty.
-
4
Do čtyř nákypových formiček vložíme papír a naplníme je hmotou, aby sahala asi 2 centimetry nad okraj. Necháme 3 hodiny mrazit. Pak vyjmeme mražený krém z formiček, odstraníme papír a zdobíme kandovaným ovocem.