Salát z bobulí s želatinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Rybíz červený
  • 100 g Rybíz černý
  • 250 g Jahody zahradní
  • 250 g Maliny
  • 125 g Ostružiny
  • 1 ks Pomeranče
  • 4 cl Likér rybízový
  • 2 polévková lžíce Želé rybízové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 158 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 498.8 mg
  • Vláknina 19745 mg
  • Vitamín A 19745 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 144.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybíz omyjeme a oddělíme od něj stopky. Opláchneme jahody, maliny a ostružiny.

  • 2

    V misce vytvoříme marinádu. Dohladka rozmícháme želé z rybízu, rybízový likér a šťávu vymačkanou z jednoho pomeranče.

  • 3

    Vzniklou marinádou přelijeme ovoce a promícháme. Necháme 30 minut chladit v chladničce, pak podáváme.

Komentáře k receptu