Kuřecí stehna na zázvoru s červeným pomerančem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1711 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 166 mg
- Draslík 786.4 mg
- Vláknina 8165 mg
- Vitamín A 8165 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 93.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, polovinu zázvoru nastrouháme, polovinu nakrájíme na drobné nudličky, kůru z červeného pomeranče nakrájíme na tenké proužky. Kuřecí stehna potřeme strouhaným zázvorem, vidličkou přizvedneme kůži a nudličky zázvoru pod kůži rovnoměrně rozprostřeme. Do pekáčku nalijeme pomerančovou šťávu, přisypeme pomerančovou kůru, přiložíme kuřecí stehna, osolíme opepříme, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, až bude kůže na stehnech zlatavá a křupavá.
-
2
Upečená stehna podáváme s plátky oloupaného červeného pomeranče.