Štěrbákový salát s mascarpone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1221 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 179 mg
- Draslík 641 mg
- Vláknina 13965 mg
- Vitamín A 13965 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listy štěrbáku otrháme, omyjeme a necháme oschnout. Do misky vložíme mascarpone, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou, přidáme trochu strouhaného křenu a vymícháme dohladka.
-
2
Listy štěrbáku vyskládáme na servírovací talíř, posypeme posekanou roketou, na každý list položíme kopeček směsi z mascarpone, ozdobíme troškou kaviáru, posypeme strouhanou citronovou kůrou a podáváme.