Kapří pyramida
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 50 g
- Sodík 269 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 262.3 mg
- Draslík 398.4 mg
- Vláknina 20.8 mg
- Vitamín A 20.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra stáhneme z kůže, vykostíme a nakrájíme na 12-15 malých plátků, které osolíme a pokapeme citrónovou šťávou.
-
2
Bílky slabě osolíme a ušleháme v pevný sníh, do kterého opatrně vmícháme žloutky a mouku, až vznikne poddajné těsto.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej.
-
4
Připravené plátky kapra namáčíme v těstě a krátce smažíme po obou stranách.
-
5
Kulatou mísu vyložíme papírovým ubrouskem. Hotové řízky do mísy vyrovnáme tak, aby vznikla pyramida.