Meruňková bublanina s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 160 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 6 g
- Sodík 27 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 58.8 mg
- Draslík 156.3 mg
- Vláknina 1648.8 mg
- Vitamín A 1648.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky vsypeme 180 g moučkového cukru, přisypeme vanilkový cukr, spolu se 70 g másla a žloutky v misce utřeme do pěnu. Za stálého míchání postupně přiléváme jogurt a prosátou mouku s kypřícím práškem. Bílky vyšleháme na pevný sníh, který vmícháme do těsta.
-
2
Meruňky omyjeme, rozřízneme na půlky, vybereme pecky a nakrájíme ještě na čtvrtky. Ovoce obalíme ve 100 g hrubé mouky. Plech vymažeme zbylým máslem, vysypeme zbylou hrubou moukou a vlijeme připravené těsto. Na povrch těsta naskládáme čtvrtky meruněk a vložíme do nahřáté trouby. Pečeme při 170 stupních cca 40 - 45 minut.
-
3
Upečenou bublaninu necháme vychladnout na plechu, posypeme ji zbylým moučkovým cukrem a nakrájíme na čtverce.