Čevapčiči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 210 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 14 g
- Sodík 823 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 45.8 mg
- Draslík 180.1 mg
- Vláknina 1552.4 mg
- Vitamín A 1552.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí a vepřové maso opláchneme, jemně je umeleme s polovinou dávky cibule a mírně osolíme. Přidáme pepř a mletou papriku, směs dobře promícháme a rozdělíme na 30 dílků.
-
2
Z dílků tvarujeme válečky stejně veliké a v horkém oleji je opečeme dozlatova.
-
3
Při podávání čevepčiči přeléváme zbylým výpekem, obkládáme dávkou jemně nakrájené cibule a hořčicí.