Italské rizoto s paprikami
Suroviny
- 200 g Rýže loupaná
- 30 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 50 g Pažitka
- 750 ml Masový vývar
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1005 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 294.9 mg
- Vláknina 5324.5 mg
- Vitamín A 5324.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme papriky, rozkrájíme je na poloviny, odstraníme bílé žebroví a semínka. Pokrájíme je na kostičky. Oloupeme česnek a nasekáme nadrobno.
-
2
Na pánev vlijeme olej, rozehřejeme a přidáme na něj papriky a česnek. Dusíme 10 minut, potom vsypeme rýži a jemně nasekaný tymián. Přiléváme vroucí vývar a zprudka vaříme 20 minut, dokud se všechen vývar nevsákne.
-
3
Nakonec hotové rizoto posypeme nastrouhaným sýrem a pažitkou.