Hovězí vývar s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1260 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 77.5 mg
- Draslík 449.2 mg
- Vláknina 1630 mg
- Vitamín A 1630 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso dáme na 2 hodiny do ledničky, aby bylo částečně vymrzlé. Brambory omyjeme, oloupeme a namočíme na 20 minut do studené vody.
-
2
Vyndáme maso z chladničky a nakrájíme ho na větší nudličky. Maso promícháme s 1 lžící rostlinného a slunečnicového oleje.
-
3
Do větší pánve nalijeme zbytek rostlinného oleje a rozpálíme. Vhodíme na kostky nakrájené brambory a opečeme je ze všech stran asi 8-10 minut. Vyndáme je z pánve. Do té přidáme ještě olej, nakrájenou cibuli a smažíme 4 minuty. Přidáme je stranou k bramborám.
-
4
Na téže pánvi osmahneme vepřové maso. Smažíme asi 4 minuty.
-
5
Do pánve k masu přihodíme brambory s cibulí a přilijeme dashi, sójovou omáčku, saké a cukr. Snížíme teplotu a vaříme asi 40 minut, dokud maso i brambory nejsou měkké.
-
6
Podáváme v hlubších miskách .