Rychlý štrúdl

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cukr třtinový
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Cukr vanilka
  • 20 g Rozinky tmavé
  • 2 ml Citronová šťáva
  • 3 ks Jablka
  • 8 plátek Chléb toastový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 492 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 349.5 mg
  • Vláknina 13224 mg
  • Vitamín A 13224 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a vložíme do misky. Pokapeme citrónovou šťávou, posypeme krupicovým i vanilkovým cukrem, přidáme opláchnuté rozinky, promícháme.

  • 2

    Jablkovou směs položíme na plátek máslem namazaného toastového chleba, přiklopíme dalším plátkem. Zapečeme v rozpáleném toastovači.

  • 3

    Podáváme teplé, na jednotlivých talířích.

Komentáře k receptu