Hovězí se špenátem a mangem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 200 g Mango
  • 20 g Bazalka
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 60 ml Omáčka sladkokyselá
  • 60 ml Olej sezamový
  • 40 ml Omáčka ústřicová
  • 2 ks Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 432 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 71.4 mg
  • Draslík 813.5 mg
  • Vláknina 4490 mg
  • Vitamín A 4490 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.7 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso osušíme a nakrájíme na nudličky. Ve woku rozpálíme olej a prudce orestujeme pokrájené listy špenátu a nasekanou chilli papričku. Vyjmeme a odložíme stranou, do výpeku vložíme maso a opečeme za stálého míchání ze všech stran asi 4 minuty. Zalijeme sójovou a ústřicovou omáčkou a promícháme. Přidáme na kostičky nakrájené, oloupané mango, krátce podusíme a vmícháme špenát s chilli. Nakonec vše dochutíme sladkokyselou omáčkou a podáváme posypané nasekanou bazalkou.

Komentáře k receptu