Rybí knedlíčky s kokosem a chilli
Suroviny
- 8 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 g Zázvor mletý
- 5 g Kurkuma
- 100 g Cibulka jarní
- 800 g Treska aljašská
- 20 g Kokosový krém
- 20 g Citronová tráva
- 20 ml Chilli omáčka
- 350 ml Kokosové mléko
- 4 ks Chilli paprička
- 4 stroužek Česnek
- 0.2 dl Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 24 g
- Sodík 929 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 74 mg
- Draslík 1111.3 mg
- Vláknina 4340 mg
- Vitamín A 4340 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.7 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pokrájenou jarní cibulku, česnek a chilli papričku bez jader spolu s kousky rybího masa umeleme na masovém strojku. Osolíme, okořeníme a v dlaních vytvoříme z hmoty malé kuličky, které 5 minut osmažíme dozlatova na rozpáleném arašídovém oleji.
-
2
Knedlíčky vyjmeme a do pánve přidáme kokosové mléko, kokosový krém a chilli omáčku, vrátíme knedlíčky a ještě 10 minut povaříme na mírném ohni.