Piškotové kostky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 14

Suroviny

  • 300 g Kompot ananasový
  • 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 80 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 7 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 150 g Cukr moučkový
  • 30 g Želatina
  • 250 g Tvaroh měkký
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 102.9 mg
  • Draslík 94.4 mg
  • Vláknina 3289.9 mg
  • Vitamín A 3289.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky dáme do misky, přidáme 40 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Z bílku, cukru a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutku, postupně vmícháme prosátou mouku spolu s kypřícím práškem.

  • 2

    Plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a rozetřeme ho po celé ploše plechu. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby, při 200stupňové teplotě pečeme 8-10 minut. Upečený korpus i s papírem vybereme z plechu a necháme vychladnout. Položíme ho na moukou posypanou utěrku a opatrně sundáme papír.

  • 3

    Příprava náplně: Ananasový kompot přelijeme přes cedník a necháme okapat. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, třetinu dáme stranou. Do zbylé vmícháme tvaroh s cukrem. Želatinu dáme do studené vody, za stálého míchání povaříme do bodu varu. Ihned stáhneme z ohně a ještě horkou želatinu vlijeme do tvarohové hmoty. Přidáme okapané ananasové kousky a zamícháme.

  • 4

    Korpus překrojíme po délce napůl. Když začne náplň tuhnout, tak ji naneseme na jednu polovinu těsta a přiklopíme druhou půlkou. Zbylou půlkou náplně potřeme povrch koláče. Ihned vložíme do lednice ztuhnout a potom ostrým pilkovým nožem nakrájíme na kostky.

Komentáře k receptu