Piškotové kostky
Suroviny
- 300 g Kompot ananasový
- 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 g Smetana 33% (šlehačka)
- 80 g Cukr krupice
- 20 g Cukr vanilka
- 7 g Kypřicí prášek do pečiva
- 150 g Cukr moučkový
- 30 g Želatina
- 250 g Tvaroh měkký
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 dl Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 10 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 102.9 mg
- Draslík 94.4 mg
- Vláknina 3289.9 mg
- Vitamín A 3289.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky dáme do misky, přidáme 40 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Z bílku, cukru a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutku, postupně vmícháme prosátou mouku spolu s kypřícím práškem.
-
2
Plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a rozetřeme ho po celé ploše plechu. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby, při 200stupňové teplotě pečeme 8-10 minut. Upečený korpus i s papírem vybereme z plechu a necháme vychladnout. Položíme ho na moukou posypanou utěrku a opatrně sundáme papír.
-
3
Příprava náplně: Ananasový kompot přelijeme přes cedník a necháme okapat. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, třetinu dáme stranou. Do zbylé vmícháme tvaroh s cukrem. Želatinu dáme do studené vody, za stálého míchání povaříme do bodu varu. Ihned stáhneme z ohně a ještě horkou želatinu vlijeme do tvarohové hmoty. Přidáme okapané ananasové kousky a zamícháme.
-
4
Korpus překrojíme po délce napůl. Když začne náplň tuhnout, tak ji naneseme na jednu polovinu těsta a přiklopíme druhou půlkou. Zbylou půlkou náplně potřeme povrch koláče. Ihned vložíme do lednice ztuhnout a potom ostrým pilkovým nožem nakrájíme na kostky.