Těstoviny Fusilli zapečené s pórkem
Suroviny
- 120 g Sýr Parmezán
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Těstoviny Fusilli
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Pórek
- 2 hrst Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Kečup
- 0.27 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 10 g
- Sodík 857 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 20.4 mg
- Draslík 432.4 mg
- Vláknina 12872.8 mg
- Vitamín A 12872.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pórky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Sterilovaná rajčata nakrájíme na menší kousky. Bazalku opláchneme studenou vodou a najemno nasekáme. Sýr najemno nastrouháme.
-
2
Ve větším hrnci rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm doměkka osmažíme nakrájenou cibuli a česnek. Pak přidáme kolečka pórku, mícháme a opékáme přibližně 5 minut, až také změknou. Do hrnce přimícháme nakrájená rajčata a větší část bazalky, podle chuti opepříme a osolíme, hrnec přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme přibližně 5 minut.
-
3
Do druhého hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny a vaříme je tak dlouho, až jsou měkké, ale zároveň pevné. Uvařené těstoviny slijeme a přimícháme k zelenině.
-
4
Směs pak přendáme do zapékací mísy, posypeme ji nastrouhaným sýrem a dáme péct na 5 až 10 minut do předehřáté trouby. Zapékáme tak dlouho, až má sýr zlatavou barvu.
-
5
Zapečené těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbývající bazalkou a podáváme.