Těstoviny Fusilli zapečené s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Sýr Parmezán
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Těstoviny Fusilli
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 2 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 0.27 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 588 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 857 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 20.4 mg
  • Draslík 432.4 mg
  • Vláknina 12872.8 mg
  • Vitamín A 12872.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pórky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Sterilovaná rajčata nakrájíme na menší kousky. Bazalku opláchneme studenou vodou a najemno nasekáme. Sýr najemno nastrouháme.

  • 2

    Ve větším hrnci rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm doměkka osmažíme nakrájenou cibuli a česnek. Pak přidáme kolečka pórku, mícháme a opékáme přibližně 5 minut, až také změknou. Do hrnce přimícháme nakrájená rajčata a větší část bazalky, podle chuti opepříme a osolíme, hrnec přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme přibližně 5 minut.

  • 3

    Do druhého hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny a vaříme je tak dlouho, až jsou měkké, ale zároveň pevné. Uvařené těstoviny slijeme a přimícháme k zelenině.

  • 4

    Směs pak přendáme do zapékací mísy, posypeme ji nastrouhaným sýrem a dáme péct na 5 až 10 minut do předehřáté trouby. Zapékáme tak dlouho, až má sýr zlatavou barvu.

  • 5

    Zapečené těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbývající bazalkou a podáváme.

Komentáře k receptu