Vařené ditalini s mrkví, cuketami a celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 157 g
- Sodík 349 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 276.8 mg
- Vláknina 13376 mg
- Vitamín A 13376 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme cukety a pokrájíme je na kostičky. Omyjeme a oškrábeme mrkev a pokrájíme na kostičky. Řapíkatý celer omyjeme a pokrájíme na plátky.
-
2
Připravíme pánev, ve které zahřejeme olivový olej. Oloupeme česnek a nasekáme nadrobno. Vložíme nasekaný česnek na pánev a přidáme k němu plátky řapíkatého celeru, kostičky cukety a mrkve. Za stálého míchání dusíme doměkka. Osolíme a opepříme podle chuti. Před dokončením ještě vsypeme hrášek.
-
3
Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu těstoviny Ditalini. Hotové těstoviny promícháme s podušenou zeleninou. Přidáme nasekanou bazalku a před podáváním posypeme strouhaným parmezánem.