Vařená těstovinová ouška s artyčoky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 20 g Bazalka
  • 300 g Těstoviny Orecchiette
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Artyčoky
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 883 kcal
  • Sacharidy 171 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1357 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 171 g
  • Cholesterol 26.8 mg
  • Draslík 3820.9 mg
  • Vláknina 115529 mg
  • Vitamín A 115529 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 124.5 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Artyčoky omyjeme a pokrájíme na plátky. Zakapeme je citronovou šťávou. V hlubší pánvi si rozehřejeme máslo a na něm artyčoky opečeme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Přidáme ji do pánve a podusíme. Zalijeme bílým vínem a smetanou. Přikryjeme poklicí a dusíme.

  • 2

    Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme slupku a pokrájíme na kostičky. Bazalku nasekáme nadrobno. Rajčata i bazalku vmícháme k opečeným artyčokům do pánve.

  • 3

    Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu těstovinová ouška. Hotové těstoviny promícháme s artyčokovou směsí. Před podáváním posypeme strouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu