Vařená těstovinová ouška s artyčoky
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Sýr Parmezán
- 20 g Bazalka
- 300 g Těstoviny Orecchiette
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Artyčoky
- 1 ks Cibule
- 1 ks Rajčata
- 2 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
- 4 polévková lžíce Víno bílé
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 883 kcal
- Sacharidy 171 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1357 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 171 g
- Cholesterol 26.8 mg
- Draslík 3820.9 mg
- Vláknina 115529 mg
- Vitamín A 115529 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 124.5 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Artyčoky omyjeme a pokrájíme na plátky. Zakapeme je citronovou šťávou. V hlubší pánvi si rozehřejeme máslo a na něm artyčoky opečeme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Přidáme ji do pánve a podusíme. Zalijeme bílým vínem a smetanou. Přikryjeme poklicí a dusíme.
-
2
Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme slupku a pokrájíme na kostičky. Bazalku nasekáme nadrobno. Rajčata i bazalku vmícháme k opečeným artyčokům do pánve.
-
3
Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu těstovinová ouška. Hotové těstoviny promícháme s artyčokovou směsí. Před podáváním posypeme strouhaným parmezánem.