Nudle s pikantním vepřovým masem a rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
- 600 g Nudle vaječné
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 4 ks Rajčata
- 4 ks Cibulka jarní
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 3 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 0.02 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 973 kcal
- Sacharidy 124 g
- Tuky 30 g
- Sodík 347 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 122 g
- Cholesterol 226.5 mg
- Draslík 1172.3 mg
- Vláknina 13781.8 mg
- Vitamín A 13781.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
-
2
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na nudličky, které naklepeme a dáme do mísy.
-
3
V misce smícháme mletou papriku, pepř, chilli koření a sůl. Směs promícháme s nakrájenými kousky masa a necháme alespoň 30 minut v chladu.
-
4
V druhé misce smícháme 1 dl vody, rajčatový protlak, worcesterovou omáčku, ocet a med.
-
5
V pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm osmažíme za stálého míchání nakrájené cibulky, rajčata a česnek. Potom ke směsi zeleniny v pánvi vmícháme marinované maso a opékáme ho ze všech stran, až změkne. Přilijeme připravenou omáčku a necháme za občasného míchání ještě cca 5 minut dusit pod pokličkou.
-
6
V hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka nudle. Těstoviny scedíme, necháme krátce okapat, rozdělíme je na servírovací talíře, přelijeme omáčkou s masem a podáváme.