Karbanátky ze směsi mrkve a cuket
Suroviny
- 400 g Cuketa
- 0.04 g Máslo čerstvé
- 400 g Mrkev kořen
- 50 g Slanina vepřová
- 50 g Petržel - nať
- 80 g Gouda
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Sezam - semena
- 5 polévková lžíce Strouhanka
- 0.07 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 250 g
- Sodík 355 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 131.2 mg
- Draslík 534.3 mg
- Vláknina 13206 mg
- Vitamín A 13206 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a oškrábeme mrkev. Odkrojíme oba konce z cuket. Mrkev i cukety nastrouháme na hrubém struhadle.
-
2
Oloupeme cibuli i česnek a nasekáme nadrobno. Nakrájíme na kostičky slaninu. Rozehřejeme máslo a na něm necháme zesklovatět cibuli, česnek a slaninu.
-
3
V misce si smícháme postrouhanou cuketu a mrkev. Přidáme ke směsi rozšlehaná vejce, nastrouhaný sýr a podle potřeby také strouhanku. Ze směsi musí vzniknout dobře tvarovatelná hmota. Potom k ní vmícháme nadrobno nasekanou petrželku, osolíme a opepříme.
-
4
Tvoříme z hmoty karbanátky, které v misce obalíme v sezamových semínkách.
-
5
V pánvi rozehřejeme olej a na něj vložíme karbanátky. Z každé strany je smažíme 5 minut. Nesmíme smažit při příliš vysoké teplotě, aby semena nezhnědla. Podáváme teplé.