Celerové plátky plněné a smažené
Suroviny
- 100 g Sýr Ementál (Primátor)
- 100 g Šunka dušená
- 50 g Arašídy
- 20 g Cornflakes
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 1 kg Celer bulvový
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.67 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 20 g
- Sodík 740 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 157.7 mg
- Draslík 690.8 mg
- Vláknina 10299 mg
- Vitamín A 10299 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer omyjeme a celé neoškrábané bulvy vaříme v hrnci v osolené vodě 50 minut.
-
2
Uvařený celer vložíme do studené vody a necháme ho vychladnout. Oškrábeme ho a pokrájíme na 1 cm silné plátky. Jednotlivé plátky z boku nakrojíme, ovšem neprořezáváme úplně do konce. Do vzniklého zářezu vložíme 1 plátek sýra a 1 plátek šunky. Naplněný celerový plátek pevně stiskneme k sobě. Osolíme ho a opepříme.
-
3
Do mikrotenové sáčku vložíme kukuřičné vločky a arašídy a rozdrobíme je válečkem na nudle.
-
4
Do jedné misky si připravíme mouku, v další rozšleháme vejce, do třetí vložíme směs rozdrcených kukuřičných vloček a arašídů.
-
5
Obalíme plátky v mouce, ve vejcích a nakonec ve vločkách s arašídy. Přitiskneme obal pevně k nim.
-
6
Rozehřejeme si ve větší teflonové pánvi olej a obalené celerové plátky na něm z každé strany 4 minuty smažíme. Podáváme teplé.