Rýže s vepřovou panenkou a chřestem
Suroviny
- 9 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 200 g Chřest sterilovaný
- 3 g Zázvor mletý
- 20 g Řeřicha
- 250 g Vepřová panenka
- 150 g Rýže Basmati
- 60 ml Omáčka sójová
- 60 ml Olej sezamový
- 60 ml Víno rýžové čínské
- 1 stroužek Česnek
- 5 dl Vývar zeleninový
- 5 dl Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 21 g
- Sodík 2082 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 32.9 mg
- Draslík 709.1 mg
- Vláknina 5552.5 mg
- Vitamín A 5552.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži propláchneme hokou vodou a scedíme. Do hrnce vlijeme půl litru zeleninového vývaru, půl litru hovězího vývaru, sójovou omáčku a rýžové víno, promícháme s rýží a necháme 20 minut vařit na mírném ohni.
-
2
Zatím ve woku rozpálíme olej, minutu opečeme jarní cibulku nakrájenou na kolečka, přidáme nudličky vepřové panenky a 5 minut opečeme za stálého míchání. Přidáme okapaný a pokrájený sterilovaný chřest, pokrm prohřejeme, osolíme, opepříme, dochutíme kořením. MAsovou směs promícháme s hotovou rýží a podáváme ozdobené nasekanou řeřichou.