Koláč plněný chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Chřest bílý
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Šunka dušená
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Bazalka
  • 10 g Kerblík
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 125 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1143 kcal
  • Sacharidy 126 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 394.8 mg
  • Draslík 324.8 mg
  • Vláknina 13244.9 mg
  • Vitamín A 13244.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křehké těsto na zeleninový koláč [54393]:

  • 2

    Do misky vsypeme mouku, přidáme chladné máslo, vlijeme vodu a přisypeme sůl. Vařečkou a podle potřeby i rukama vypracujeme hladké tužší těsto, které na 30 minut vložíme odpočinout do chladničky. Pak z něj vyválíme plát, rozprostřeme ho do formy a plníme zeleninovou náplní.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo a vlijeme víno. Podusíme na něm oloupaný bílý chřest. Směs pak rozmixujeme v mixéru a přidáme k ní na kostičky pokrájenou dušenou šunku. Osolíme a opepříme. Směs rozprostřeme na koláč.

  • 4

    V misce si smícháme vejce, žloutky, smetanu a nasekané bylinky, tedy petržel, bazalku a kerblík. Zalijeme směsí koláč. Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 45 minut. Koláč podáváme teplý.

Komentáře k receptu