Koláč plněný artyčoky
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 80 g Sýr Parmezán
- 50 g Petržel - nať
- 10 g Droždí
- 125 ml Mléko polotučné
- 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 8 ks Artyčoky
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1751 kcal
- Sacharidy 336 g
- Tuky 35 g
- Sodík 2569 mg
- Bílkoviny 89 g
- Uhlovodany 213 g
- Cholesterol 231.7 mg
- Draslík 7653.6 mg
- Vláknina 227569 mg
- Vitamín A 227569 mg
- Vitamín B6 2.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 260.2 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kynuté těsto na zeleninový koláč [54392]:
-
2
Do misky rozdrobíme droždí a zalijeme mlékem. Necháme asi 20 minut v teple vzejít kvásek. Pak ke kvásku přisypeme mouku, přidáme změklé máslo a vejce, posypeme solí. Vypracujeme ze všech příměsí těsto a necháme ho 30 minut v teple přikryté utěrkou vykynout. Vyválíme z těsta plát, který rozložíme do formy.
-
3
Připravíme si artyčokovou náplň. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a na něm podusíme artyčoky pokrájené na čtvrtky. Zakapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Artyčoky rozprostřeme na koláč.
-
4
V misce smícháme smetanu, vejce, nastrouhaný parmezán, nasekanou petrželku a osolíme. Směsí ze smetany zalijeme koláč.
-
5
Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 45 minut. Koláč podáváme teplý.