Koláč plněný pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 500 g Pórek
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 100 g Šunka dušená
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 100 g Tvaroh měkký
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 317.3 mg
  • Draslík 398.8 mg
  • Vláknina 7368 mg
  • Vitamín A 7368 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvarohové těsto na zeleninový koláč [54394]:

  • 2

    Do misky vložíme tvaroh a smícháme ho s vejcem a s olejem. Do mouky vsypeme prášek a přidáme sůl. Moučnou směs přidáme k rozmíchanému tvarohu a vařečkou a podle potřeby i rukama rozmícháme v hladké těsto. Hotové těsto zabalíme a vložíme na 30 minut odpočinout do chladničky. Pak z něj vyválíme plát a vložíme do formy.

  • 3

    Připravíme si pórkovou náplň. V pánvi na rozehřátém másle dusíme na kolečka nakrájený pórek. Vlijeme víno a podusíme doměkka. K podušenému pórku vmícháme na kostičky nakrájenou šunku. Pórkovo-šunkovou směs rozprostřeme na koláč.

  • 4

    V misce si smícháme 200 ml smetany ke šlehání, vejce, nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Smetanovou směsí zalijeme koláč. Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 45 minut. Koláč podáváme teplý.

Komentáře k receptu