Koláč plněný růžičkovou kapustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kapusta růžičková
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Slanina vepřová
  • 80 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 10 g Droždí
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1031 kcal
  • Sacharidy 128 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 892 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 311.5 mg
  • Draslík 247.2 mg
  • Vláknina 16773.4 mg
  • Vitamín A 16773.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kynuté těsto na zeleninový koláč [54392]:

  • 2

    Do misky rozdrobíme droždí a zalijeme mlékem. Necháme asi 20 minut v teple vzejít kvásek. Pak ke kvásku přisypeme mouku, přidáme změklé máslo a vejce, posypeme solí. Vypracujeme ze všech příměsí těsto a necháme ho 30 minut v teple přikryté utěrkou vykynout. Vyválíme z těsta plát, který rozložíme do formy.

  • 3

    Připravíme si zeleninovou náplň. V osolené vodě uvaříme růžičkovou kapustu téměř doměkka. V hlubší pánvi si rozškvaříme na kostičky pokrájenou slaninu. Uvařené růžičky kapusty rozkrájíme na poloviny a vložíme na slaninu a 5 minut podusíme. Pak vložíme na korpus z připraveného těsta.

  • 4

    V misce si rozmícháme smetanu s vejci a nastrouhaným sýrem niva, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku a směsí zalijeme kapustu na koláči.

  • 5

    Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 45 minut. Podáváme teplý.

Komentáře k receptu