Koláč plněný růžičkovou kapustou
Suroviny
- 300 g Kapusta růžičková
- 20 g Máslo čerstvé
- 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Slanina vepřová
- 80 g Sýr Niva (Rokfór)
- 10 g Droždí
- 125 ml Mléko polotučné
- 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1031 kcal
- Sacharidy 128 g
- Tuky 33 g
- Sodík 892 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 311.5 mg
- Draslík 247.2 mg
- Vláknina 16773.4 mg
- Vitamín A 16773.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kynuté těsto na zeleninový koláč [54392]:
-
2
Do misky rozdrobíme droždí a zalijeme mlékem. Necháme asi 20 minut v teple vzejít kvásek. Pak ke kvásku přisypeme mouku, přidáme změklé máslo a vejce, posypeme solí. Vypracujeme ze všech příměsí těsto a necháme ho 30 minut v teple přikryté utěrkou vykynout. Vyválíme z těsta plát, který rozložíme do formy.
-
3
Připravíme si zeleninovou náplň. V osolené vodě uvaříme růžičkovou kapustu téměř doměkka. V hlubší pánvi si rozškvaříme na kostičky pokrájenou slaninu. Uvařené růžičky kapusty rozkrájíme na poloviny a vložíme na slaninu a 5 minut podusíme. Pak vložíme na korpus z připraveného těsta.
-
4
V misce si rozmícháme smetanu s vejci a nastrouhaným sýrem niva, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku a směsí zalijeme kapustu na koláči.
-
5
Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 45 minut. Podáváme teplý.