Květákový salát s koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Květák
  • 70 g Olej olivový
  • 350 g Ředkvička
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2.5 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 128 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0.8 mg
  • Draslík 470.3 mg
  • Vláknina 6010.7 mg
  • Vitamín A 6010.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák důkladně očistíme, rozebereme růžičky. Vložíme je do vroucí, jednou lžičkou osolené vody. Povaříme 10 minut doměkka, scedíme, necháme okapat a vychladnout. Potom vložíme do vhodné misky, polijeme olejem, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme nasekaným koprem, osolíme 1/2 lžičkou soli a dobře promícháme. Očištěné a omyté ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka. Podle chutě je promícháme se zbytkem soli. Zatím je necháme stranou.

  • 2

    Připravený květákový salát podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Na povrch každé porce naskládáme nakrájená kolečka ředkvičky, která polijeme lžící jogurtu a podáváme.

Komentáře k receptu