Květákový salát s koprem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 128 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 11 g
- Sodík 333 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0.8 mg
- Draslík 470.3 mg
- Vláknina 6010.7 mg
- Vitamín A 6010.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák důkladně očistíme, rozebereme růžičky. Vložíme je do vroucí, jednou lžičkou osolené vody. Povaříme 10 minut doměkka, scedíme, necháme okapat a vychladnout. Potom vložíme do vhodné misky, polijeme olejem, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme nasekaným koprem, osolíme 1/2 lžičkou soli a dobře promícháme. Očištěné a omyté ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka. Podle chutě je promícháme se zbytkem soli. Zatím je necháme stranou.
-
2
Připravený květákový salát podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Na povrch každé porce naskládáme nakrájená kolečka ředkvičky, která polijeme lžící jogurtu a podáváme.