Zelenina zapékaná v zakysané smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cuketa
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mrkev kořen
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 166 g
  • Sodík 700 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 55.3 mg
  • Draslík 1160.3 mg
  • Vláknina 11979 mg
  • Vitamín A 11979 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.5 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme žampiony. Odřízneme okraje cuket, oškrábeme mrkve a přebereme listy špenátu. Mrkve, žampiony a cukety omyjeme a pokrájíme na plátky. Špenátové listy omyjeme.

  • 2

    Do hrnce vlijeme vodu a osolíme ji. Předvaříme v ní zeleninu. Mrkev vaříme 5 minut. Cukety i žampiony vaříme po 2 minutách a špenát 1 minutu. Dáme zeleninu okapat na síto.

  • 3

    Předehřejeme si troubu na 220°C. Velkou zapékací misku si vytřeme rozpůleným česnekem a vymažeme máslem. Plníme nádobu žampiony, špenátem, mrkví a cuketami.

  • 4

    V misce si rozmícháme zakysanou smetanu s mlékem a sýrem. Zeleninu touto směsí zalijeme. Posypeme strouhankou. Zapékací mísu vložíme do předehřáté trouby a zapékáme ještě 20 minut.

Komentáře k receptu