Kedlubny podušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 11 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 941.9 mg
- Vláknina 6913.5 mg
- Vitamín A 6913.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme kedlubny a odstraníme z nich listy. Jemné lístky ze středu nasekáme nadrobno. Oloupeme kedlubny a pokrájíme je na 0,5 centimetru silné plátky a ty ještě na přibližně stejně silné nudličky.
-
2
Oloupeme šalotky a pokrájíme je na kostičky.
-
3
V kastrolu rozehřejeme máslo a vhodíme na něj kostičky šalotek. Přidáme k šalotkám nudličky z kedluben, osolíme je, opepříme, zalijeme vývarem a dusíme přikryté asi 15 minut.
-
4
Nakonec přimícháme ještě nakrájený zbytek másla, nadrobno pokrájené lístky kedlubny a jemně nasekanou petrželku.