Hustá hovězí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Ředkvička
  • 150 g Sýr kozí
  • 200 g Hovězí maso zadní
  • 100 g Konnyaku
  • 1 kávová lžička Ocet rýžový
  • 1 kávová lžička Šťáva zázvorová
  • 4 ks Hlíva ústřičná
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 l Granule dashi
  • 2 polévková lžíce Pasta shiro miso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 89 g
  • Sodík 431 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 58.6 mg
  • Draslík 209.9 mg
  • Vláknina 5191.5 mg
  • Vitamín A 5191.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do menšího hrnce dáme vařit vodu. Vložíme kostky konnyaku a povaříme asi 2 minuty, poté scedíme.

  • 2

    Celer oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Do mísy vlijeme vodu s octem a vhodíme proužky celeru, necháme odstát 20 minut.

  • 3

    Do většího hrnce nalijeme dashi a povaříme. Přidáme na malé kousky rozkrájené maso, houby, ředkvičky, mrkev a konnyaku, vaříme asi hodinu, dokud maso není měkké.

  • 4

    Poté přidáme pastu shiro miso a mícháme, dokud se nerozpustí. Nakonec přihodíme kostky sýra a pokapeme šťávou ze zázvoru. Polévku podáváme v hlubokých miskách. Před servírováním posypeme nasekanou jarní cibulkou.

Komentáře k receptu