Hustá hovězí polévka
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Ředkvička
- 150 g Sýr kozí
- 200 g Hovězí maso zadní
- 100 g Konnyaku
- 1 kávová lžička Ocet rýžový
- 1 kávová lžička Šťáva zázvorová
- 4 ks Hlíva ústřičná
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 l Granule dashi
- 2 polévková lžíce Pasta shiro miso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 89 g
- Sodík 431 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 58.6 mg
- Draslík 209.9 mg
- Vláknina 5191.5 mg
- Vitamín A 5191.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do menšího hrnce dáme vařit vodu. Vložíme kostky konnyaku a povaříme asi 2 minuty, poté scedíme.
-
2
Celer oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Do mísy vlijeme vodu s octem a vhodíme proužky celeru, necháme odstát 20 minut.
-
3
Do většího hrnce nalijeme dashi a povaříme. Přidáme na malé kousky rozkrájené maso, houby, ředkvičky, mrkev a konnyaku, vaříme asi hodinu, dokud maso není měkké.
-
4
Poté přidáme pastu shiro miso a mícháme, dokud se nerozpustí. Nakonec přihodíme kostky sýra a pokapeme šťávou ze zázvoru. Polévku podáváme v hlubokých miskách. Před servírováním posypeme nasekanou jarní cibulkou.