Omáčka ze sušených švestek a povidel

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Ořechy burské pražené
  • 300 g Povidla švestková
  • 300 g Švestky sušené
  • 70 g Perník
  • 60 g Rozinky bílé
  • 3 ml Citronová kůra
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 496.8 mg
  • Vláknina 10199.2 mg
  • Vitamín A 10199.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené vypeckované švestky dáme do hrníčku s vlažnou vodou a necháme je 30 minut namočené. Perník jemně nastrouháme a spolu s povidly dáme hrnce se švestkami. Přidáme citronovou kůru, za stálého míchání vše rozvaříme na omáčku. Potom scedíme, do scezené omáčky vložíme rozinky a nahrubo nakrájené burské ořechy. Podle chuti přidáme cukr, sůl a pepř. Chvilku povaříme a stáhneme ze sporáku.

Komentáře k receptu