Omáčka ze sušených švestek a povidel
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 9 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 496.8 mg
- Vláknina 10199.2 mg
- Vitamín A 10199.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené vypeckované švestky dáme do hrníčku s vlažnou vodou a necháme je 30 minut namočené. Perník jemně nastrouháme a spolu s povidly dáme hrnce se švestkami. Přidáme citronovou kůru, za stálého míchání vše rozvaříme na omáčku. Potom scedíme, do scezené omáčky vložíme rozinky a nahrubo nakrájené burské ořechy. Podle chuti přidáme cukr, sůl a pepř. Chvilku povaříme a stáhneme ze sporáku.